Branded interieur voor Europa’s grootste haven

Rotterdam is een haven van pioniers. In de dynamische wereld van logistiek en industrie betekent stilstand achteruitgang. Daarom zoeken ze in Rotterdam continu naar antwoord op de vraag hoe het beter, slimmer, efficiënter en duurzamer kan.

Breng de haven naar binnen! In alle centrale ruimtes van het Havenbedrijf Rotterdam - gangen, bij de liften - voel je en zie je de haven. Natuurlijk door het uitzicht, maar nu ook in het interieur. Gigantische muurfoto's zoomen bijvoorbeeld in op details van de haven. Over de foto's en wanden lopen gele lijnen, het lijnenspel verbeeldt de oneindige stromen van lading, mensen, water en energie. Op weer andere plekken lees je inspirerende quotes (food for thought).

Boya 16

Ook zie je hier in het oog springende lampen in de vormen van een boei - een eigen Smidswater-ontwerp. Alles is gebaseerd op de huisstijl, ook van onze hand.

Meubilair

De nieuwe inrichtingsmix zorgt ervoor dat deze shared spaces vaker worden gebruikt voor overleg én bezinning. En dat voelt heel goed, horen we van medewerkers.

Signage en wayfinding

O ja, en het trappenhuis hebben we ook aangepakt: met infographics, quotes en glasheldere signing.

Resultaten

De nieuwe inrichtingsmix zorgt ervoor dat deze shared spaces vaker worden gebruikt voor overleg én bezinning. En dat voelt heel goed, horen we van medewerkers.

Tevens vibreert ‘make it happen’ nu volop in deze ruimtes. Het Havenbedrijf Rotterdam is een echt havenbedrijf.

Wat onze klanten zeggen

Doordat onze (typische) huisstijl op een geraffineerde wijze terugkomt in ons kantoor is dat nu echt ons (t)huis geworden. Bovendien lokt het meubilair informeel contact uit en daaraan was grote behoefte. Het succes van de branding van de shared spaces slaat nu door naar de werkvloeren die eenzelfde uitstraling krijgen.

Bart Jacobs

Senior communicatieadviseur Havenbedrijf Rotterdam

Meer weten?

Voor overleg of vragen kun je contact opnemen met Paulus Nabbe.