Contentcreatie met Amsterdam &Co

Amsterdam. De stad van de vrijheid. Artistiek erfgoed. Economische en internationale bedrijvigheid, kansen én… succes. Maar niet iedereen deelt in dat succes. Daar brengt Amsterdam &Co verandering in. Dit initiatief van Rabobank Amsterdam verbindt Amsterdammers met elkaar en betrekt ze bij duurzame projecten die de stad sterker maken. Smidswater dacht mee over de nieuwe contentstrategie en ondersteunde de realisatie van contentcreatie.

Interviews en fotografie voor een duurzaam platform

In opdracht van Amsterdam &Co gingen we aan de slag met het interviewen van duurzame ondernemers. In onze interviews behandelden we steeds een bepaald thema van het platform. Zo bespraken we de leefbare stad, de kansrijkste stad, de duurzame stad en de internationale stad. We geven de lezer inzicht in de visie van deze dappere ondernemers. Wat drijft hen bij deze missie? Daarna ging onze fotograaf bij ze langs om de persoon achter deze projecten vast te leggen.

Amsterdam &Co x OBA: Stadsdiner

Amsterdam &Co organiseerde in samenwerking met de Openbare Bibliotheek Amsterdam het Stadsdiner. Hier schoven 50 Amsterdammers aan om te praten over de bibliotheek van de toekomst. Wij waren erbij om dit event vast te leggen.

Duurzame dilemma’s

Met een filmploeg gingen we de straten van Amsterdam op. Daar spraken we Amsterdammers op een luchtige manier aan over duurzame dilemma’s. Van deze bijzondere ontmoetingen maakten we meerdere korte video’s en content voor de website en social media. Dit werd door vele andere media en platformen opgemerkt.

Ultra-korte-kansen-ongelijkheidsquiz

Amsterdam &Co zet zich in voor een kansrijke stad. Helaas is niet iedereen in Amsterdam even kansrijk. Om Amsterdammers daar op een ludieke wijze bewust van te maken creëerden we samen met Amsterdam &Co de ‘Ultra-korte-kansen-ongelijkheids-quiz’. Daarmee gingen we de straat op en het gesprek aan. Het eindresultaat kreeg de nodige aandacht op social media. Het thema (on)gelijkheid kreeg zo meteen wat meer bekendheid!

Meer weten?

Voor overleg of vragen kun je contact opnemen met Danique de Jong.