Corona-communicatieset voor Vitens

Duidelijkheid creëren, dat is wat Vitens wil. De nieuwe situatie vraagt al genoeg aanpassing van iedereen.

Onze rol

Vitens vroeg ons om de interne gedragsregels rondom corona visueel te maken voor alle werknemers. Natuurlijk volgt Vitens hierbij de richtlijnen van het RIVM, die ervoor zorgen dat de werksituatie veilig is voor iedereen.

Corona communicatie iconen

Visuele uitdaging

Dat visueel maken deden wij door het ontwikkelen van een iconenset, bestaande uit 13 iconen. De vraag was helder en direct, in lijn met de huisstijl. De uitdaging ligt dan in het visuele. Hoe ga je het aanpakken binnen de huisstijl? Maar net zo belangrijk: hoe zorg je dat iedereen snapt wat er bedoeld wordt en hou je tegelijkertijd die zakelijke uitstraling voor op de werkvloer?

Corona communicatie

Schot in de roos

Door een lange en goede samenwerking met Vitens was ons voorstel direct een schot in de roos. De gele achtergrond van de iconen, contrasteert goed met de overige huisstijlkleuren van Vitens waardoor de iconen er extra uitspringen. De ronde vormen zorgen, ondanks de zakelijke uitstraling, toch voor een vriendelijk en toegankelijk karakter.

Corona communicatie

Zo helder als water

Alle iconen werden los aangeleverd, zodat deze voor diverse middelen gebruikt kunnen worden. Ze zijn bijvoorbeeld te zien op allerlei schermen verspreid door het kantoorgebouw van Vitens. Maar ook op banieren voor in de hal en andere contactplekken in het gebouw. Ze staan op posters die naast het koffieapparaat hangen en bij de toiletten. Zo is voor iedereen in één oogopslag duidelijk wat hier wel en niet kan.

Corona communicatie

Veiligheid, ook in de toekomst

En dat is nog lang niet alles! Er komen nog meer middelen, online en offline. Interne banners voor het intranet bijvoorbeeld, maar ook tafelkaartjes en een flyer met maatregelen. Vitens zal enkele van deze middelen zelf gaan verzorgen, maar ook in samenwerking met Smidswater. Zodat iedere medewerker, ook in tijden van onduidelijkheid, precies weet dat hij op een veilige manier zijn werk kan doen en kan blijven zorgen voor drinkwater van een hoge kwaliteit. Want dat is waar Vitens voor staat.

Meer weten?

Voor overleg of vragen kun je contact opnemen met Youri Stavenuiter.