Den Haag staat op tegen eenzaamheid

Eerste Hulp Bij Eenzaamheid

De meeste mensen associëren eenzaamheid vooral met ouderen die alleen wonen en nauwelijks de deur uit komen. Een beeld dat niet volledig is. Eenzaamheid is iets van alle leeftijden en komt in alle wijken voor. Een maatschappelijk probleem waaraan we echt iets moeten doen. Gedurende vier jaar gaat de gemeente Den Haag de strijd aan met eenzaamheid.

Verandering vanuit bewustwording

Om mensen bewust te maken van het onderwerp hebben we een campagne ontwikkeld met als rode draad ‘Eenzaamheid kent veel gezichten’. Op de website Eerste Hulp Bij Eenzaamheid (ehbe.nl) krijgen mensen die worstelen met eenzaamheid praktische tips om er iets aan te doen. Maar ook wijkbewoners die denken dat iemand eenzaam is en mensen uit het professionele circuit kunnen hier terecht. De campagne is overal zichtbaar en veel partijen doen belangeloos mee om de boodschap te verspreiden. Zo hangen de posters bijvoorbeeld ook al bij Albert Heijn.

Moving content

Alle kanalen worden ingezet om ervoor te zorgen dat iedereen in Den Haag met de boodschap wordt geconfronteerd. Voor social media maken we vooral gebruik van 'moving content', omdat dit de meeste impact heeft. Bewegende beelden trekken namelijk niet alleen onze aandacht, maar uit onderzoek blijkt dat we ze ook 60.000 keer sneller verwerken dan tekst.

Wijk voor wijk

Na de introductiecampagne zoomen we in op de wijken waar het probleem het grootst is. Met een wijkgerichte aanpak gaan we de samenleving echt in beweging zetten, want eenzaamheid woont ook bij u in de straat.

Meer weten?

Voor overleg of vragen kun je contact opnemen met Paulus Nabbe.