Digitale transformatie voor XSARUS

XSARUS loopt voorop in digital commerce. Met een team van 70 medewerkers realiseert zij de mooiste webshops en webapplicaties voor bekende merken als Dille & Kamille, Travelbags en Wehkamp. Smidswater werd ingeschakeld om de positionering van XSARUS aan te scherpen en een nieuwe merkstijl te ontwerpen.

Groei en verandering

Op het moment dat XSARUS bij ons aanklopt positioneert het bedrijf zich als een betrouwbare, pragmatische, informele en bescheiden e-commerce partner. Maar in hoeverre past dit nog 100% bij het groeiende XSARUS? Kan zij hiermee al haar doelgroepen bereiken? En ook niet onbelangrijk: onderscheidt zij zich hiermee van de concurrentie? De vraag is hoe we de kracht van XSARUS beter kunnen uitdragen in de merkpositionering.

Scherpte in de positionering

In een werksessie buigt XSARUS zich samen met Smidswater over een analyse van de belangrijkste concurrenten, de doelgroep van XSARUS en de huidige merkidentiteit. Samen brengen we scherpte aan in de positionering, de merkwaarden en drijfveren.

In de nieuwe positionering komt meer nadruk te liggen op daadkracht, toegankelijkheid en het inventief vermogen van het bedrijf. XSARUS verbindt de ambitie van haar klanten met de verwachtingen van consumenten, en doet wat ervoor nodig is om het hele commerce-traject slim in te richten.

De nieuwe stijl

De bevindingen uit de werksessie worden doorontwikkeld in verschillende merkconcepten. Dit resulteert in moodboards en merkscenario’s met daarin een grafische stijl, logoschetsen, beeldconcepten, een verkenning van de pay-off en tone-of-voice.

Aandacht voor de klant

In samenwerking met XSARUS komen we tot een nieuwe positionering en een bijpassend webdesign. De nieuwe beeld- en copyconcepten creëren ruimte voor de relatie tussen XSARUS en de klant, de klant van de klant en ‘backstage’-processen. Want wat er achter de schermen gebeurt als iemand een bestelling plaatst in de webshop van Wehkamp, ook dat is de wereld van XSARUS.

Meer weten?

Voor overleg of vragen kun je contact opnemen met Danique de Jong.