Een boek vol ambitie

HS Kwartier

Sommige steden sluit je meteen in je hart. Zoals Den Haag. De stad van vrede en recht, van strand en paleizen, van nieuwe stijlen en oude meesters, van exotische keukens en Hollandse Nieuwe.

Een begeerlijke woon-werkstad, die internationaal op de kaart staat. Er zijn echter nog plekken binnen de stad, die ruimte laten voor verbetering. Het gebied rondom het Station Hollands Spoor is zo’n plek. Ontwikkelaar Life Makes Sens heeft samen met de gemeente ambitieuze plannen voor dit gebied. Plannen die wij tot leven hebben gebracht met een bijzonder fraai boek.

Het gebied heeft enkele zeer sterke troeven in hand, die erom vragen benut te worden. Zoals station Hollands Spoor. Een internationaal en monumentaal treinstation. Toegangspoort tot Schiphol en grote (internationale) steden. En de Haagse Hogeschool, een onderwijsgigant met internationale aantrekkingskracht, staat midden in het gebied.

Inzetten op innovatie

De Grote Markt en het stadhuis liggen op slechts 10 minuten wandelen. Ten slotte is dit gebied spil in het Centraal Innovatie District (CID) van Den Haag. Een plaats waar de economische groeikansen zich concentreren.

Beleven en ontmoeten

Kortom, alle aanleiding om dit gebied verder te ontwikkelen en naar een internationaal niveau van stedenbouw en architectuur te tillen – want dat heeft dit deel van de stad nodig. Het wordt in de beleving en ‘stad binnen een stad’. De gebouwen nodigen uit tot ontmoetingen tussen reizigers, lokale bewoners en studenten.

Het leven is hier fijn. Met een multifunctioneel programma van wonen, werken, een hotel, leisure en bijzonder innovatieve vastgoedconcepten, ontstaat een nieuw stuk stad met een positieve uitstraling op het gehele Laakhavengebied en het centrum. Ondanks de hoge dichtheden proef je overal de menselijk maat. Zo ontstaat meer centrum voor de stad: HS Kwartier.

Meer weten?

Voor overleg of vragen kun je contact opnemen met Youri Stavenuiter.