Datavisualisatie voor Airbus

Airbus Defence and Space Netherlands levert een belangrijke bijdrage aan de internationale ruimtevaart. Het bedrijf meet zich met de wereldtop als het gaat om satellietinstrumenten. Middels de satellieten OMI en TROPOMI ontvangt zij een schat aan data over de luchtkwaliteit op aarde. Smidswater hielp Airbus in samenwerking met Hello There! om al deze data online te visualiseren.

De satelliet OMI meet al sinds 2004 informatie over de ruimte. Sinds oktober 2017 wordt deze data aangevuld en versterkt door het Tropomi-instrument, waarvoor wij eerder al de huisstijl maakten. Tropomi zet een grote stap in de nauwkeurigheid van informatie: zowel de resolutie als gevoeligheid van het instrument zijn sterk verbeterd.

Maar al die data zegt pas iets als we hem goed kunnen begrijpen en doorgronden. Samen met de developers van Airbus hebben we gewerkt aan een interactieve vertaling van die data over een Google Maps kaart heen. Deze kaarten tonen op een overzichtelijke manier de luchtkwaliteit van vandaag en de voorspelling van morgen. Grafieken met data geven daarnaast weer hoe de luchtkwaliteit zich ontwikkelt over een bepaalde periode.

Bekijk hier de quality monitor.

Deel dit bericht:
Lees meer