Water voor nu en later

Vitens header

Vitens is het grootste waterleidingbedrijf van ons land. Het levert drinkwater aan maar liefst 5,4 miljoen mensen in de provincies Flevoland, Friesland, Gelderland, Utrecht, Overijssel en een aantal gemeenten in Drenthe en Noord-Holland. Vorig jaar begonnen we aan een forse opfrisbeurt van de huisstijl. De oude stijl was niet echt geschikt voor digitaal gebruik en had wat onhandigheden die het gebruik ervan niet echt bevorderden. Echt een klus voor ons dus.

Vitens logo en motto

Bij het vormgeven van de nieuwe stijl verdiepten we ons in de onzichtbare kant van het merk: de ambitie en waarden van Vitens. De kernwaarden betrouwbaar, sympathiek, verbindend en energiek bleken het DNA van Vitens te vormen. Ze maken wat Vitens nu nog steeds is: een drinkwaterbedrijf dat staat voor betrouwbaar en betaalbaar drinkwater. Nu en in de toekomst, omdat water een onmisbare bron van leven is. Omdat de kwaliteit van water verbonden is met de omgeving zet Vitens zich samen met anderen ook vol overtuiging in voor een schone en duurzame leefomgeving. Dat weerspiegelt het motto ‘water voor nu en later’.

Vitens Stijlelementen
Vitens staat voor drinkwater. Om dit te visualiseren heeft Vitens een waterdruppel als stijlelement. Het stijlelement kan op diverse manieren toegepast worden: als onderdeel van illustraties, iconen of infographics.
Vitens Website
Vitens media

Het merk Vitens is de optelsom van alle indrukken in communicatie, huisstijl en gedrag. Kortom: alles wat aan de buitenkant zichtbaar is. Hoe beter dat op elkaar is afgestemd, hoe krachtiger en overtuigender Vitens zich presenteert. En dat is wat we willen.

Vitens Flyers
Illustraties kunnen de boodschap, naast fotografie, ook goed ondersteunen. Ze zijn bij Vitens altijd verhalend van aard, waarin de waterdruppel als stijlelement centraal staat.
Vitens bord

We maakten ook een huisstijlhandboek. Dit beschrijft alle bouwstenen (logo, motto, kleuren, typografie, grafische elementen, illustraties, beelden en regels) en de richtlijnen om met die bouwstenen mooie, effectieve middelen te maken. Op dit moment werken we aan richtlijnen voor video, animatie en bewegwijzering.


Vitens auto

Meer weten?

Neem dan contact op met Youri Stavenuiter via youri.stavenuiter@smidswater.nl of 070 711 22 30.

Deel dit bericht:
Lees meer